dilluns, 19 de desembre de 2016

ESFORÇ

Primera setmana octubre


                                                                  DILLUNS


APROFITAR EL TRESOR QUE TENIM

L’educació és un dret per a tota persona, sobretot per als nens i joves. I és un dels mitjans perquè un país pugui sortir de la seva pobresa. Per a nosaltres és una feina habitual venir cada dia a l’escola durant el curs; tenim el dret a l’educació i, a més, tenim la possibilitat d’exercir-lo.
En aquest sentit, podem dir que nosaltres som uns privilegiats: tenim totes les facilitats per accedir a l’estudi i a l’educació... ¿Les sabem aprofitar? ¿Som conscients del gran tresor que tenim i el sabem valorar?

                                                                  DIMARTS


Comentar la següent fotografia i intentar relacionar-la amb el valor de la setmana:

                                                                                                                    DIMECRES


Què volen dir aquestes paraules de Gandhi?

La nostra recompensa es troba en l'esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa.

                                                          DIJOUS

Veiem , en aquest dibuix, el valor de l’esforç? Parlem-ne.
                                                       DIVENDRES


ESFORÇ AMB SENTIT
Una ostra va dir a la seva veïna: "Sento com un gran dolor dintre meu. És com un pes que porto a dins i que m'està deixant totalment esgotada". I l'altra, com alegrant-se del mal de la seva companya, li va contestar: "Gràcies al cel i al mar, jo no sento cap dolor. Estic molt bé, i em noto ben sana per dintre i per fora".
En aquell moment passava per allí un pacífic cranc que va escoltar la conversa de les dues ostres. I li va dir a la que se sentia sana per dintre i per fora: "Sí, certament. Tu estàs bé, i et notes sana per dintre i per fora. Però el dolor que la teva companya porta dins seu, dintre de poc serà una perla d'una extraordinària bellesa".
Les coses que valen la pena a vegades suposen esforç. Però no per això s'ha de renunciar a elles. El fruit que després aconseguim ens omple d'alegria.