dilluns, 22 de gener de 2018

FELICITAT

                                                                       DILLUNSCONSELLS PER A LA FELICITAT


• “Treu les reixes de casa teva”. Perquè a vegades tenim barreres que fan difícil que els altres s’acostin a nosaltres. Hem de ser més senzills, estar més a disposició.

• “Fes callar el gos”. A vegades portem a dintre un gos furiós, que fa que els altres se’ns acostin amb por, o que no se’ns acostin. Hem de procurar donar més confiança, més sentit d’acollida i d’amistat.


• “Posa’t en la pell de l’altre”. De tant en tant s’ha de fer l’exercici de posar-se en el lloc de l’altre, oblidant-nos de nosaltres. Aleshores podrem comprendre millor el que li passa, i podrem ser més comprensius solidaris amb ell.


Déu n’hi do, la de coses que va dir el bon home en poca estona. Val la pena que almenys en recordem alguna, potser aquella que més ens costa, i que la tinguem present durant un temps, a veure si anem millorant. Totes són importants per viure en millor relació amb els altres i per viure més feliços nosaltres.
                    


                                                                               Dimarts

Observar el dibuix, llegir la frase i comentar:                                                           Dimecres 

On busquem realment la nostra felicitat? ¿Som capaços de ser feliços amb el que som o amb el que tenim? O necessitem de moltes coses i patim perquè no les tenim?
                   
                                                          Dijous


Escoltar i comentar la cançó:   Estúpidament feliç , Els Pets


                                                 Divendres

Endevina endevinalla


Avui la cosa anava d'endevinalles.
- Una cosa que quan més gran és, menys pesa.
Tots anàvem dient coses, alguns deien autèntiques tonteries, però no l'encertàvem.
 Al final a algú se li ha acudit la solució :
- El forat!
Aplaudiment general. Com no hi havíem caigut? Era ben fàcil!
A continuació una diu:
- Una cosa que quan més es dóna i més se'n gasta, més en queda.
Silenci general. Com pot quedar-ne més quan més en gastes? No se'ns acudia res, ni les típiques tonteries. Ens hem quedat tots muts.

Tot d'una la Catalina diu:
- L'alegria.
Tots ens girem a mirar-la sorpresos. La Cati poques vegades parla si no és que se li demana  Fa poc que ha arribat a Catalunya i encara li costa la nostra llengua i prefereix callar i escoltar. Però avui, amb tothom pensant i en silenci les seves paraules han estat impactants. Recuperats de la sorpresa tots ens hem posat a aplaudir molt contents i ella ha mostrat més alegria que mai.