dilluns, 16 d’octubre del 2017

RESPECTE



3era setmana octubre


DILLUNS

SALVAR LA VIDA... DE TOTS

En certa ocasió es podia llegir en la premsa una notícia curiosa, acompanyada d'una fotografia que cridava l'atenció: un bon grup de persones intentant salvar la vida a una balena que havia anat a parar a una platja del nord d'Espanya. Al final, els molts esforços van resultar inútils, i no van poder aconseguir-ho. És d'admirar, però, la voluntat d'aquestes persones per impedir la mort de l'animal, tan gran, però tan indefens en aquell moment.
I en unes altres pàgines del mateix diari es podia veure una altra imatge ben diferent: el resultat d'una cruel matança de persones, que, com totes les barbaritats d'aquest tipus, no tenia cap explicació lògica. Per una banda, persones humanes esforçant-se per salvar la vida d'un animal; i, per altra banda, persones humanes que acaben amb la vida d'altres persones. Podem pensar que és un contrast ben trist, que fa pena. Les persones som ben estranyes a vegades, i tenint comportaments inexplicables, uns positius, però altres, de conseqüències terribles.

DIMARTS

Observem el dibuix i intentem veure-hi el valor de la semana: el respecte.

Resultat d'imatges de dibjo de niños alrededor mundo



                                              RESPECTA I VIURÀS EN UN MÓM MILLOR

                                                      DIMECRES


El text de paraules amb  la lletra O d' OPTIMISME. Hem de saber riure i estar contents amb el que tenim. Sabem que tenim OPCIONS de col·laborar per un món millor i més just, només ens cal buscar les OCASIONS.  Podem ORGANITZAR al nostre voltant un entorn d'amistat i de pau. El millor OBSEQUI que podem OFERIR als pares, als germans i als amics és el nostre amor, la nostra amabilitat i el nostre respecte.
Hem de ser OCURRENTS i procurar tenir idees ORIGINALS davant les situacions que se'ns puguin presentar. OBSERVAR i escoltar els altres, però saber OFERIR OPINIONS pròpies.

DIJOUS

 Resultat d'imatges de imagenes mafalda sobre el respecto

DIVENDRES


  ABUSAR DE L’INDEFENS


 Una vegada una persona gran estava "fardant" davant d'uns amics de què havia enganyat un home invident, quan li havia comprat uns números del sorteig de l'ONCE. La persona invident va confondre unes monedes, i el comprador va marxar amb més diners dels que li corresponien. El més greu és que aquest, quan ho explicava, ho feia com si es tractés d'una gran gesta. Un dels qui escoltaven la seva història li va dir que davant d'ell no tornés a explicar coses semblants, que no es pensés que una persona és més persona quan se sap aprofitar dels indefensos, i que d'això no hauria de "fardar", sinó que n'hauria de tenir vergonya.
Tots, alguna o altra vegada, podem aprofitar-nos d'algunes situacions amb persones més febles i més indefenses que nosaltres. Però no és just que ho fem. Serem més persones si som capaços de mirar més enllà del nostre propi interès i de la utilitat que podem treure dels altres, i si ens preocupa tenir molt en compte el respecte i la dignitat que ens mereixen les altres persones, sigui qui sigui. És fàcil aprofitar-se d'altres, és temptador utilitzar-los per benefici propi. No és tan fàcil, a vegades, respectar la seva dignitat, per sobre de tot.